Räknare

fredag 13 augusti 2010

The Kids are All Right

Förra veckan var jag och B på en mattiné en kall eftermiddag i Santa Cruz. Vi såg filmen The Kids are All Right, en film av Lisa Cholodenko. En otroligt varm och charmig film som inbjöd till så väl tårar som skratt. Rekommenderar den varmt!!!

De två kvinnorna Jules (Julianne Moore) och Nic (Annette Bening) lever i ett idylliskt förhållande med sina barn Joni (Mia Wasikowska) och Laser (Josh Hutcherson). Familjen skakas dock om ordentligt när barnen bestämmer sig för att i hemlighet söka upp deras pappa, mannen som donerade sperma för över 15 år sedan. Denne Paul (Mark Ruffalo) rör minst sagt till det för familjen.

Man har verkligen lyckats fånga olika karaktärer i familjen vilket gör att man genast empati för de olika personerna. Jules, den flumminga kalifornia-tjejen, Nic - business woman som kräver ordning och reda. Deras förståelse för varandra, deras försök att ge allt de kan. Men även hur svårt och jobbigt det är att misslyckas. Filmen illustrerar verkligen hur svårt det kan vara att leva i ett långt förhållande, oavsett om man är av samma eller olika kön. Jag kände igen mig i mycket vilket ledde till att jag älskade filmen. Relationsfilmer is the shit folks!




Betyg
4,5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar